Om os

Hvem er vi...

Kvinden bag by Kiilerich er mig, Henriette Kiilerich.

Jeg har strikket det meste af mit liv, men med længerevarende ophold her og der. Disse ophold, har jeg senere fundet ud af, skyldtes, at jeg altid har været en læsehest, og det har været her, jeg har haft prioriteret min tid.

Efter en periode har jeg så igen, pludselig nærmest fået abstinenser, og det har kun kunnet gå for langsomt med at få noget på pindene igen.

I dag kombinerer jeg mine to passioner, ved at lytte til bøger mens jeg strikker.

Jeg startede med at farve garn i 2016, da jeg stødte på håndfarvet garn, og fik lyst til at udforske den verden.

Det har grebet om sig, og i dag står jeg med butik og farveri i Brovst, men er også stadig deltidsansat to dage om ugen i mammografien på Aalborg Sygehus.

Jeg er den, der har alle kasketter på i firmaet, og det er derfor, at butikken ikke har fuld åbningstid. Jeg har simpelthen ikke timer nok i døgnet til at nå hele vejen rundt.

Når vi kører ud på messer rundt om i landet, møder i min veninde og hjælper, Tove.

Tove og jeg er gamle studiekammerater på Radiografuddannelsen, og deler samme passion for garn og strik.

Tove er så sød at hjælpe mig med at få ekspederet alle i fantastiske strikkeglade folk, der kommer og handler hos os på messerne.

Det er også Tove, der har strikket en del af vores modeller op, og hun er super god til at vejlede om garnmængder til de større størrelser.

På messerne vil i også, af og til, møde Raimonds, min mand. 

Raimonds er den, der læsser bilen og kører os på messe. Når vi når frem, tømmer han bilen, og hjælper os med at få stillet vores net med garn, hvor vi gerne vil have dem. Han er også vores løber, hvis vi har behov for garn fra fjernlageret.

---

Hos os finder du håndfarvede garner og spindefibre i strålende farver og lækre kvaliteter.

Hvert et fed er farvet med kærlighed og tanke på miljøet.

Overskydende farve bruges til at farve Den Helt Særlige og Unika Minifed, så intet går til spilde, og jeg genbruger farvevandet så længe som muligt.

Jeg farver med syrefarver, hvilket bare betyder, at farverne bindes i let surt vand. For at opnå dette tilsætter jeg citronsyre til farvevandet, så ikke noget skrappere, end at jeg sagtens kan have fingrene i det.

Vi har bløde kvalitetsgarner i Merino, Silke, Alpaca, Lama, Kamel, Yak og Cashmere samt spindefibre i Merino, Silke, BFL og Corriedale. 

Dyrevelfærden er selvfølgelig i højsæde ved alle garner og fibre.

Du kan finde os på fb, Ig og Ravelry som by Kiilerich

---

Efter at butikken er kommet til, har jeg valgt at have andre garner end kun mit håndfarvede garn.

Pt fører vi garner fra Rosarios4, Gazzal og Regia.

Desuden har jeg taget en del af ChiaoGoo's pinde og kabler hjem. Planen er, stille og roligt, at udvide sortimentet, og på sigt forhandle alle ChiaoGoo's pinde.